25 Νοεμβρίου, 2012

Επικίνδυνα παιχνίδια από εταιρίες που χάνουν την συντήρηση ανελκυστήρα (ασανσέρ).


Δεν έχουν αίσθηση  για το τι κάνουν κάποιες εταιρίες ανελκυστήρων ως αντίποινα για την απώλεια ανελκυστήρα και την απαλλαγή καθηκόντων συντήρησης.


Σε πρόσφατη ανάθεση συντήρησης ανελκυστήρα στην εταιρία μας και λίγες ημέρες μετά την αλλαγή συνεργείου συντήρησης και πριν πραγματοποιηθεί συντήρηση από συνεργείο μας, το τεχνικό τμήμα κλήθηκε για την αποπεράτωση βλάβης στον ανελκυστήρα. Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο σε όλον τον ανελκυστήρα διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει αλλαγή συνδεσμολογίας στο control έλεγχου (πίνακα ανελκυστήρα) σε 2 βασικά κυκλώματα ασφαλείας του ανελκυστήρα.

 1 εξάρτημα: το ηλεκτρικό σύστημα μανδάλωσης /απομανδάλωσης των θυρών του ανελκυστήρα (ηλεκτρομαγνήτης)
 2 εξάρτημα: ο περιοριστής διαδρομής του ανελκυστήρα (τερματικός διακόπτης διαδρομής.)
 Τα παραπάνω εξαρτήματα έχουν άμεση σχέση με τα συστήματα ασφαλείας του ανελκυστήρα και είχε γίνει αλλαγή των καλωδίων με άλλα καλώδια του πίνακα, καλώδια υπό ηλεκτρική τάση και υπήρχε ενδεχόμενο να συμβεί ατύχημα η καταστροφή σε κάποια από τα εξαρτήματα του ανελκυστήρα.

Είναι το δεύτερο περιστατικό που συνέβη σε ανελκυστήρα μετά την ανάθεση συντήρησης του στην εταιρία μας.

Το πρώτο περιστατικό είχε συμβεί σε υδραυλικό ανελκυστήρα και αρκετό διάστημα μετά την καθιερωμένη συντήρηση του από συνεργείο συντήρησης.
Στον προαναφερθέντα ανελκυστήρα είχε γίνει χαλάρωση της βίδας στο κάτω μέρος της αντλίας λαδιού με αποτέλεσμα την απόλυα λαδιών στο μηχανοστάσιο  και στο γκαράζ της πολυκατοικίας.
Αν δεν είχε γίνει έγκαιρη παρατήρηση από ένοικο της πολυκατοικίας πιθανό να είχε τραυματιστεί από πτώση κάποιος η να είχε καεί ο κινητήρας του ανελκυστήρα, ο κινητήρας του ανελκυστήρα είναι κατασκευασμένος να λειτουργεί μέσα στο λάδι και όχι εκτός.

Είναι καιρός να καταλάβουν κάποιες εταιρίες πως ο ανελκυστήρας δεν είναι ιδιοκτησία τους επειδή τον έχουν κατασκευάσει !

Αν δεν είναι σωστοί επαγγελματίες μην σκεφτείτε καν τα πολλά χρόνια που σας (εξυπηρετούν) απλά αλλάξτε τους.
Μην υποκύπτετε σε απειλές και σε εμέσους/άμεσους εκβιασμούς από κάποιες εταιρίες όπως καθημερινά φτάνουν στα αφτιά μας.

Συμβουλές προς όλους εσάς.

· Να υποχρεώνετε την εταιρία συντήρησης να στέλνει το ίδιο συνεργείο συντήρησης σε κάθε επίσκεψη.
Αυτό βοηθά στην καλύτερη εξυπηρέτηση σας σε περίπτωση ανάγκης η βλάβης.

· Καλό αν και δύσκολο θα ήταν να είχαν όλοι οι ένοικοι μια σύντομη γνωριμία με το συνεργείο συντήρησης.
      Είναι πολύ βασικό για πολλούς λόγους, λίγοι από αυτούς είναι και τα περιστατικά που αναδείξαμε παραπάνω.
      Επίσης είναι πολύ βασικό για την ασφάλεια σας μέσα στο κτίριο, ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο τεχνικός του ανελκυστήρα και να του ανοίξουμε.

· Κλειδώνουμε το μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ! Να γίνει υπόδειξη σε όλους τους ενοίκους η θέση του κλειδιού ώστε σε περίπτωση βλάβης η εγκλωβισμού ατόμου να έχουμε άμεση πρόσβαση στο μηχανοστάσιο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ζητείστε από τον συντηρητή η τον διαχειριστή να σας εκπαιδεύσουν στον απεγκλωβισμό ατόμου από το ασανσέρ. Επίσης φροντίστε να υπάρχει πάντα στο μηχανοστάσιο κλειδί για το άνοιγμα των θυρών του ανελκυστήρα.

· Να ρωτάμε πάντα ποιος είναι όταν μας χτυπούν το κουδούνι  και να βεβαιωνόμαστε ότι πρόκειται για τεχνικό η κάποιον άλλο, ακόμα και αν μας το αναφέρουν.

Με το άρθρο μας δεν θέλουμε να θίξουμε όλους τους συνάδελφους αλλά το κακό κομμάτι του κλάδου μας.



ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 211 01 39 949 - ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 697 00 80 989 Website : http://www.nextlevelgroup.gr E mail : info@nextlevelgroup.gr Αλεξάνδρας 31 -17235 ΔΑΦΝΗ ΑΘΗΝΑ NEXTLEVEL ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ Copyright © Συντήρηση ανελκυστήρα FULL PACK από 40.00 € ζητήστε τώρα προσφορά!