01 Ιουλίου, 2012

Συντήρηση ανελκυστήρα από 40.00 € ζητήστε τώρα προσφορά δεν σας κοστίζει τίποτα ! ''FULL PACK''


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Καθορίζει τα διαστήματα υποχρεωτικής συντήρησης των ανελκυστήρων ως εξής:
1. Για μονοκατοικίες,  κάθε δύο μήνες = 6 φορές ετησίως
2. Για πολυκατοικίες και ξενοδοχεία μέχρι 200 κλίνες,  κάθε 45 ημέρες = 8 φορές ετησίως
3. Για ανελκυστήρες σε δημόσια κτίρια, για ξενοδοχεία με περισσότερες από 200 κλίνες, για νοσοκομεία και για μεγάλα κτίρια, 2 φορές το μήνα = 24 φορές ετησίως

Καθορίζει τα διαστήματα διενέργειας περιοδικών ελέγχων ανελκυστήρων ως εξής:
1. μέχρι 6 στάσεις σε κτίρια με χρήση κατοικίας,  κάθε 6 χρόνια
2. με περισσότερες από 6 στάσεις σε κτίρια με χρήση κατοικίας,  κάθε 5 χρόνια
3. μέχρι 6 στάσεις σε κτίρια για επαγγελματική χρήση,  κάθε 4 χρόνια
4. με περισσότερες στάσεις, σε επαγγ. κτίρια & ξενοδοχεία έως 200 κλινών   κάθε 3 χρόνια
5. δημοσίων χώρων και κτιρίων, ξενοδοχείων με περισσότερες από 200 κλίνες κάθε χρόνο.

Διαδικασία αλλαγής του συνεργείου συντήρησης ανελκυστήρα
Σε περίπτωση ανάληψης της συντήρησης από νέο συντηρητή, αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης ανάληψης της συντήρησης, θεωρημένο για το γνήσιο του περιεχομένου σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 3 της παρούσας εγκυκλίου, διαβιβάζεται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της έδρας του συντηρητή, χωρίς οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΑΝ Ο ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ !

Η συντήρηση ενός ανελκυστήρα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του, μετά το πέρας της εγκατάστασης του κατά την διάρκεια του χρόνου λειτουργίας του.
Σκοπός είναι να διασφαλίσει και να προλαμβάνει όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την λειτουργία του.
Εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία σε όλους τους χρήστες του ανελκυστήρα.

Η τακτική συντήρηση από την εταιρεία NEXTLEVEL περιλαμβάνει:

  • · Επίβλεψη
  • · Λίπανση εξαρτημάτων
  • · Ρύθμιση των μηχανοκίνητων εξαρτημάτων
  • · Συντήρηση ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών εξαρτημάτων
  • · Επιμήκυνση του λειτουργικού χρόνου ζωής του
  • · Διατήρηση των εγκαταστάσεων του ανελκυστήρα (μηχ/σιο-τροχ/σιο) σε αρίστη κατάσταση
  • · Παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας του ανελκυστήρα
  • · Καθαρισμός πυθμένα - μηχανοστασίου - οροφής θαλάμου και το σύνολο του φρεατίου
  • · Αποκατάσταση των έκτακτων βλαβών.
  • · Το χρονικό περιθώριο παρουσίας μας στο έργω είναι εντός 2 ωρών από την ειδοποίηση για βλάβη.
  • · Εξυπηρέτηση 365 ημέρες το χρόνο από 08:00 πμ έως 20:00 μμ
  • · Δωρεάν επίσκεψη σε περίπτωση βλάβης.
  • · Ασφάλιση ανελκυστήρα στην Εθνική Ασφαλιστική.
  • · Η εταιρία μας έχει στην διάθεση της άμεσα υλικά όλων των ειδών για παντός τύπου ανελκυστήρα.
  • · Διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό της αγοράς για την συντήρηση και κάθε είδους εργασία στον ανελκυστήρα για ποιοτικό, άμεσο, αξιόπιστο αποτέλεσμα.
  • · 10 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στην εγκατάσταση την συντήρηση και αναπαλαίωση ανελκυστήρων
  • * 24 ΩΡΕΣ SERVICE κατόπιν ειδικής συμφωνίας εάν το επιθυμείτε από 10.00 € επιπλέον χρέωση στο σύνολο συμπεριλαμβανόμενου ΦΠΑ ( χρέωση ανάλογα το κτίριο και την χρήση του)

Η NEXTLEVEL έχοντας ως καίριο μέλημα της την ασφάλεια των επιβατών και την ταχύτητα αντιμετώπισης των βλαβών αλλά και των επισκευών πραγματοποιεί τακτικές συντηρήσεις και περιοδικούς ελέγχους.
Η NEXTLEVEL είναι αφοσιωμένη στο να προσφέρει στον κάθε πελάτη της τις καλύτερες υπηρεσίες. Διατηρώντας αυστηρή πολιτική στο τεχνικό προσωπικό της και στο τμήμα συντήρησης το οποίο στελεχώνεται από έμπειρους και καταρτισμένους τεχνίτες, διασφαλίζοντας την άριστη, ομαλή και ασφαλή λειτουργία του ανελκυστήρα.

 Αν αναρωτιέστε γιατί παρέχουμε τόσες υπηρεσίες σε τόσο προσιτές τιμές οι λόγοι είναι οι εξής:

  • Η εταιρία μας είναι σχετικά νέα και οι οικονομικές της ανάγκες είναι μικρές και χωρίς οφειλές.
  • Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και κατανοούμε τα προβλήματα που έχει η κάθε πολυκατοικία - επιχείρηση]
  • Επιδιώκουμε την γρήγορη επέκταση της εταιρίας χτίζοντας από τα θεμέλια μια σταθερή ανοδική πορεία και καλή φήμη για την εταιρία ( καλή φήμη = η καλύτερη διαφήμιση ) 
  • Παρεχουμε νέες υπηρεσίες καινοτόμες ιδέες και λύσεις που με χαρά ανακαλύπτουμε ότι πολλές εταιρίες ακολουθούν πλέον τα βήματα μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! πολλές φορές μια οικονομική προσφορά συντήρησης κρύβει παγίδες!
οικονομική συντήρηση ακριβή χρέωση τυχόν εξαρτημάτων! )
Η εταιρία μας σας παρέχει παντός τύπου ανταλλακτικά στις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς! Όλα τα υλικά μας είναι επώνυμα και όχι από τρίτες χώρες!
 υλικά από εταιρίες όπως:

Kleemann, Doppler, Alumil Metron, Sta.ge Hellas, Prisma Italy, Sicor, Bucher, DMG Italy, Fermator Spain, Wittur, Faer Italy, Oscar, GMV Oil Lift, Klefer, Omron Japan, Memco UK,
Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας
ΠΡΟΣΟΧΗ! μια ακριβή η μια φθηνή προσφορά δεν είναι πάντα και η καλύτερη ! Κάθε εταιρία έχει τιμές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της, η συντήρηση είναι πάντα από όλες τις εταιρίες σχεδόν ιδία ( εκτός από κάποιες EXTRA υπηρεσίες σαν αυτές που αναφέρουμε παραπάνω)Η εταιρία μας παρέχει σε όλους υπηρεσίες υψηλής ποιότητας ! με άψογη οργάνωση εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και προσωπικό με εμπειρία πολλών ετών, η λεπτομέρεια και η ποιότητα των υπηρεσιών μας είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει!

Στοιχεία ανελκυστήρα για αίτημα  προσφοράς
  1. Χρονολογία ανελκυστήρα
  2. Μεζονέτα - Πολυκατοικία - Εταιρία - Εργοστάσιο - Δημόσιος οργανισμός - Κέντρο υγείας
  3. Υδραυλικός Η Ηλεκτρομηχανικός ανελκυστήρας
  4. Στάσεις συμπεριλαμβανομένων ισογείου - υπογείου
  5. Αριθμός διαμερισμάτων 
  6. Οδός αριθμός περιοχή 
  7. Τηλέφωνο 
  8. Ονοματεπώνυμο
  9. Ηλεκτρονική διεύθυνση ''email'
ΤΗΛΕΦΩΝΟ  : 211 01 39 949  -   ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 697 00 80 989
Website :  www.nextlevelgroup.gr  -  email προσφορών click ΕΔΩ > :nextlevel@hotmail.gr
ΟΔΟΣ - ΑΡΙΘΜΟΣ : Αλεξάνδρας 31  ΤΑΧ. ΚΩΔ. : 17235  ΔΑΦΝΗ  ΑΘΗΝΑ 
info@nextlevelgroup.gr  


ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 211 01 39 949 - ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 697 00 80 989 Website : http://www.nextlevelgroup.gr E mail : info@nextlevelgroup.gr Αλεξάνδρας 31 -17235 ΔΑΦΝΗ ΑΘΗΝΑ NEXTLEVEL ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ Copyright © Συντήρηση ανελκυστήρα FULL PACK από 40.00 € ζητήστε τώρα προσφορά!

Χρήσιμες συμβουλές πριν την αγορά ανελκυστήρα η κάποιου προϊόντος ανελκυστήρα



  
Με εμπειρία ετών έχουμε διαπιστώσει ότι πολύς κόσμος δεν ξέρει καν τι συστήματα ανέλκυσης έχουν εγκαταστήσει στον ανελκυστήρα του , κατόπιν επίσκεψης άλλου συνεργείου πολλές φορές διαπιστώνουν ότι εξαπατήθηκαν.
Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε και να σας αναλύσουμε κάποια βασικά πράγματα που επιβάλλεται να προσέχουμε πριν προβούμε στην αγορά ενός προϊόντος.
Ένα από τα πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι και ο ανελκυστήρας, τον χρησιμοποιούν παιδιά, ενήλικες και κυρίως άτομα κάποιας ηλικίας η άτομα με κινητικά προβλήματα, για να μην δυσκολεύουμε λοιπόν την ζωή μας καλό θα είναι να ακούμε γνώμες να παίρνουμε συμβουλές και να μην πιστεύουμε ότι μας λένε για κάποιο προϊόν αν δεν διασταυρώσουμε με κάποιο τρόπο ότι το προϊόν αυτό είναι αξιόπιστο.
 
Τρόποι διαπίστωσης:
 
Ζητώντας μια πρόσφορα από κάποια εταιρία ζητάμε να μας αναφέρουν λεπτομερώς για κάθε προϊόν την προέλευση την τιμή ,την εγγύηση, την διαπίστευση του προϊόντος (CE TUV) και κάποια χαρακτηριστικά του.
  • 1 Αφού λάβουμε την προσφορά ανατρέχουμε στο internet και στην γνώστη μηχανή αναζήτησης Google.
  • Αναζητούμε το προϊόν που μας προτείνουν στην προφορά.
  • 2 Ένα γνωστό επώνυμο προϊόν σίγουρα θα έχει και πολλά  αποτελέσματα αναζήτησης.
  • 3 Διασταυρώνουμε αν όσα μας προσφέρουν ισχύουν.
  • 4 Ζητάμε την γνώμη από κάποιον που έχει κάποια γνώση σε ηλεκτρονικά και μηχανικά μέρη (βασικά πράγματα που όλοι λίγο πολύ ξέρουν)
  • 5 Ζητάμε 2η και 3η πρόσφορα και συγκρίνουμε, ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν συγκρίνουμε τιμές αλλά, δυνατότητες, ποιότητα, πιστοποίηση, προέλευση και διάφορες άλλες λεπτομέρειες.
  • 6 Η εταιρία που κατασκευάζει τα βασικά εξαρτήματα να έχει μέλλον και όχι να κλείσει σε λίγα χρόνια, αν χρειαστεί ένα ανταλλακτικό ο ανελκυστήρας μας θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε ολόκληρη σχεδόν την εγκατάσταση.
  • 7 Η τεχνολογία προχωράει και εμείς την ακολουθούμε. Πάντα θέλουμε το καλύτερο και το μοντέρνο ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Πολλές εταιρίες ανελκυστήρων εφαρμόζουν συστήματα παρακολούθησης του ανελκυστήρα μέσο τηλεφώνου η μέσο άλλων μεθόδων όπως κλείδωμα του control μετά από κάποιες διαδρομές του ανελκυστήρα. Μερικές φορές τα συστήματα αυτά διευκολύνουν την ζωή μας, μας δεσμεύουν  όμως σε μόνο και μια εταιρία συντήρησης εφόρων ζωής και μελλοντικά δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε συνεργείο συντήρησης όπως πολλές φορές γίνετε από δυσαρεστημένους πελάτες. Αναγκαστικά αλλάζει όλο το ηλεκτρονικό σύστημα του ανελκυστήρα.
  • 8 Ζητάμε γραπτή βεβαίωση ότι ο ανελκυστήρας μας δεν φέρει τέτοια συστήματα κλειδώματος η τηλεφωνικής παρακολούθησης.
  • 9 Προσέχουμε τα προϊόντα να είναι κυρίως Ευρωπαϊκά και όχι από τρίτες χώρες όπως Κίνα, Τουρκία, Ινδία και άλλες τέτοιες χώρες. Στην Ελληνική αγορά έχουν διεισδύσει χιλιάδες τέτοια προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας η ακόμα και παραποιημένα (ο εύκολος τρόπος να ρίξει μια εταιρία το κόστος εγκατάστασης ενός ανελκυστήρα)
  • 10 Καλό θα ήταν να δείτε παρόμοιο έργο από την εταιρία που θα επιλέξετε για την εγκατάσταση του ανελκυστήρα σας, μια ματιά ακόμα και στο εσωτερικό του φρεατίου αφού η εταιρία πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σας (δεν είναι απαραίτητο να έχετε τεχνικές γνώσεις, πολλές φορές μια μάτια είναι χίλιες λέξεις, πιστέψτε μας.)
  • 11 Όσο και καλά να είναι τα προϊόντα που επιλέξαμε για το ασανσέρ μας, αν το συνεργείο εγκατάστασης δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και πειθαρχημένο από την εταιρία και τα πιο αξιόπιστα υλικά δεν θα αποδώσουν, δεν θα λειτουργήσουν σωστά και θα υπάρξει συντομότερη φθορά η και ελαττωματική λειτουργιά.
 
Ελπίζουμε με τις παραπάνω λεπτομέρειες να σας βοηθήσαμε αρκετά στην επιλογή σας, είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση.
Η εταιρία NEXTLEVEL ανεβαίνει  σταθερά προς την κορυφή με όπλα την ποιότητα την άριστη εξυπηρέτηση, τις λογικές τιμές, τον επαγγελματισμό, την άψογη οργάνωση και πάνω από όλα την ειλικρίνεια προς όλους εσάς!
 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ  : 211 01 39 949  -    ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 697 00 80 989
Website :  www.nextlevelgroup.gr  -  email προσφορών click ΕΔΩ > :nextlevel@hotmail.gr
ΟΔΟΣ - ΑΡΙΘΜΟΣ : Αλεξάνδρας 31  ΤΑΧ. ΚΩΔ. : 17235  ΔΑΦΝΗ  ΑΘΗΝΑ info@nextlevelgroup.gr 

Γυάλινο ασανσέρ θα μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα



                              

ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΕΣ
Το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ως το 2050 ανελκυστήρα ικανό να μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα, όπως το περίφημο «γυάλινο ασανσέρ» που χρησιμοποίησε ο Τσάρλι στο μυθιστόρημα του Βρετανού Ρόαλντ Νταλ, εξετάζει ιαπωνική κατασκευαστική εταιρία.
Tokyo Sky Tree
Tokyo Sky Tree
Πρόκειται για την εταιρία Ομπαγιάσι, η οποία εξετάζει τη δημιουργία ενός ανελκυστήρα του διαστήματος εκτείνοντας ένα καλώδιο από νανοσωλήνες άνθρακα, μία υλική δομή είκοσι φορές πιο ανθεκτική από το ατσάλι. Ο θάλαμος θα κινείται χάρη σ' αυτό το γιγάντιο καλώδιο που θα έχει μήκος 96.000 χιλιόμετρα, το ένα τέταρτο της απόστασης από τη Γη στη Σελήνη.

Αν στο μυθιστόρημα «Ο Τσάρλι και το μεγάλο γυάλινο ασανσέρ» ο ήρωας του Ρόαλντ Νταλ προωθείται στο διάστημα εξαιτίας ενός λανθασμένου χειρισμού, η Ομπαγιάσι ονειρεύεται να στέλνει τακτικά μια τριανταριά επιβάτες σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Ο ανελκυστήρας της θα είναι ενός πολύ ιδιαίτερου τύπου και θα ανεβαίνει με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, επιτρέποντάς του να φτάνει, έπειτα από ταξίδι μιας εβδομάδας, σ' ένα σταθμό ο οποίος θα βρίσκεται σε ύψος 36.000 μέτρων.
 
Tokyo Sky Tree
Tokyo Sky Tree
Οι «τουρίστες του διαστήματος» θα παραμένουν σ' αυτή την πλατφόρμα, όμως οι επιστήμονες που θα χρησιμοποιούν το ασανσέρ αυτό θα συνεχίζουν το ταξίδι ως την άκρη του καλωδίου.

«Οι άνθρωποι λατρεύουν τους μεγάλους πύργους, εξ ου και η ιδέα να οικοδομήσουμε έναν στο διάστημα. Οι ειδικοί μας στις κατασκευές, το κλίμα, την ταχύτητα και τους ανέμους λένε πως αυτό είναι δυνατό», δήλωσε η Σατόμι Κατσουγιάμα, η διευθύντρια του προγράμματος.

Η επιχείρηση παραδέχεται πως δεν έχει καμιά εκτίμηση για το κόστος αυτού του προγράμματος, δεν έχει κατά νου κάνεναν εν δυνάμει επενδυτή ούτε κάποια ιδέα για το μέρος στη γη όπου θα μπορούσε να στερεωθεί αυτό το καλώδιο.
Η εταιρία Ομπαγιάσι είναι μια από τις σοβαρότερες της Ιαπωνίας. Ολοκληρώνει αυτή τη στιγμή το Tokyo Sky Tree, το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας (634 μέτρα). Έχει επίσης συμμετάσχει στην κατασκευή του μετρό του Ντουμπάι και του Stadium Australia που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.
  



Εξαερισμός φρεατίου Ανελκυστήρα



Το φρεάτιο πρέπει να διαθέτει και κατάλληλο  εξαερισμό,  και να μην 
χρησιμοποιείται για την παροχή εξαερισμού σε άλλους χώρους, παρά μόνο σε 
αυτούς που ανήκουν στην εγκατάσταση του ανελκυστήρα. Αν δεν υπάρχουν 
σχετικοί κανονισμοί ή δεν μπορούν να εφαρμοστούν αυτά που γράφονται στην 
παράγραφο ΕΝ81-1 § 5.2.3, τότε συνίσταται να υπάρχουν ανοίγματα αερισμού στην 
άνω απόληξη του φρέατος, με ελάχιστη διατομή ίση προς το 1% της οριζόντιας 
επιφάνειας του φρεατίου

Κατασκευαστικά στοιχεία θυρών φρεατίων ανελκυστήρων


 

Οι  πόρτες των ορόφων  των ανελκυστήρων, σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι 
οποίες έχουν συνήθως ελάχιστο ελεύθερο πλάτος 0,65m και ύψος 2m και 
χρησιμοποιούνται ως είσοδοι στο θάλαμο, εφοδιάζονται με αδιάτρητα μεταλλικά 
φύλλα για να μην επέρχεται παραμόρφωση τους με την πάροδο του χρόνου.  
Οι θύρες και οι κάσες τους πρέπει να είναι έτσι σχεδιασμένες, ώστε να ελαττώνεται 
ο κίνδυνος κάκωσης ή τραυματισμού, σύνθλιψης ανθρωπίνου μέλους, μαγκώματος 
ενδύματος ή άλλου αντικειμένου.  
Οι κανονισμοί επίσης καθορίζουν την αντοχή που πρέπει να έχουν οι θύρες του 
φρεατίου. Εάν οι θύρες φέρουν ανοίγματα παρατήρησης για τον εντοπισμό της 
θέσης του θαλάμου σ’ ένα συγκεκριμένο επίπεδο στάθμευσης, τότε πρέπει:  
. Το άνοιγμα αυτό να καλύπτεται από κρύσταλλο ενισχυμένο με μεταλλικές 
ίνες ελάχιστου πάχους 6mm.  
. Ελάχιστη επιφάνεια κρυστάλλου 0,015 m2 με απόσταση από το επίπεδο του 
δαπέδου, τουλάχιστον 1,00m.  
Όταν οι πόρτες του θαλάμου είναι κλειστές, πρέπει εκτός από τα απαραίτητα 
διάκενα, να κλείνουν τελείως οι είσοδοι του θαλάμου.  
Τα διάκενα μεταξύ των φύλλων των θυρών και των ορθοστατών, του υπέρυθρου ή 
του κατωφλίου των θυρών στην κλειστή θέση πρέπει να είναι της τάξης των 6mm, 
και λόγω φθορών 10mm.  
Οι πόρτες του φρεατίου διαθέτουν επαφές που ενεργοποιούν το ηλεκτρικό 
σύστημα λειτουργίας του ανελκυστήρα μόνο όταν είναι κλειστές και 
μανδαλωμένες. 
Οι πόρτες φρέατος πρέπει να εφοδιάζονται με μια ηλεκτρική διάταξη ασφαλείας, 
για την εξακρίβωση της κλειστής θέσης τους.  
Η ηλεκτρική αυτή διάταξη ασφαλείας μπορεί να είναι:  
. κοινή  με τη διάταξη εξακρίβωσης μανδάλωσης στην περίπτωση οριζόντια 
συρόμενων θυρών  
. τοποθετημένη κοντά  στην ακμή της θύρας που κλείνει, ή  πάνω  στη 
μηχανική διάταξη εξακρίβωσης κλειστής θέσης θύρας στην περίπτωση 
περιστρεφόμενων θυρών. 

Φωτισμός θαλάμου Ανελκυστήρα



Ο θάλαμος των ανελκυστήρων πρέπει να διαθέτει ηλεκτρική γραμμή φωτισμού, η 
οποία να εξασφαλίζει ελάχιστη ένταση φωτισμού, στο  επίπεδο του δαπέδου και 
στα όργανα χειρισμού, 50 lux. Για την περίπτωση διακοπής της ηλεκτρικής αυτής 
γραμμής πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για αυτόματη ενεργοποίηση διάταξης 
παροχής φωτισμού έκτακτης ανάγκης. Αυτή πρέπει να τρο-φοδοτεί ένα λαμπτήρα 
ισχύος 1W για μια ώρα.

ΤΑ 7 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΣΗ CE




                                            

Η σήμανση CE αποτελεί έναν σημαντικό μέτρο το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση 
θέσπισε προσβλέποντας στην εδραίωση της ενιαίας αγοράς και την ενδυνάμωση 
της οικονομικής ανάπτυξης των κρατών μελών.  
Το αντικείμενο των ευρωπαϊκών οδηγιών της νέας προσέγγισης είναι η απλοποίηση 
της εισαγωγής προϊόντων προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και 
την διακίνηση προϊόντων μεταξύ αυτών. Αυτή η κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε 
ελεύθερη μεταφορά προϊόντων μεταξύ των κρατών μελών καθώς όλο και 
περισσότερα κράτη αναμένονται να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  
Η ευρωπαϊκή ένωση για αυτό τον λόγο αναφέρει την σήμανση CE ως ‘διαβατήριο’ 
που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων μέσα στην ενιαία Ευρωπαϊκή 
αγορά.  
 
Τι είναι σήμανση CE  
Τα γράμματα CE προέρχονται από την συντομογραφία της γαλλικής φράσης 
"Conformite Europeene" που σημαίνει Ευρωπαϊκή Συμμόρφωση.  
Η σήμανση CE σε ένα προϊόν δηλώνει ότι το προϊόν συμμορφώνεται με τις 
απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών νόμων για την υγεία, ασφάλεια και προστασία του 
περιβάλλοντος που μεταφράζεται σε συμμόρφωση με της Ευρωπαϊκές Οδηγίες 
Προϊόντων.
 
Η σήμανση CE προϊόντος δηλώνει στις αρμόδιες αρχές ότι μπορεί νομίμως το 
προϊόν να τοποθετηθεί στην αγορά. Επίσης δηλώνει ότι το προϊόν μπορεί να 
μετακινηθεί και διατεθεί ελεύθερα μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής 
Ένωσης
 
Τέλος η σήμανση CE σε ένα προϊόν επιτρέπει την απόσυρση των μη 
συμμορφούμενων προϊόντων από τα τελωνεία και τις αρμόδιες αρχές. 
7 Βήματα για την σήμανση CE
  • Πρώτο Βήμα: 
H εξακρίβωση των οδηγιών τις Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν το προϊόν. Σε 
περιπτώσεις που περισσότερες από μία οδηγία ικανοποιούνται τότε η σήμανση CE 
επιτυγχάνεται εφόσον το προϊόν συμμορφώνεται πλήρως με όλες τις οδηγίες. 
  • Δεύτερο Βήμα:
Διευκρίνηση των απαιτήσεων, όπου το προϊόν οφείλει να ικανοποιεί για σχεδιασμό 
και κατασκευή σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες. Επίσης επιλογή της 
διαδικασίας καθορισμού συμμόρφωσης ("Conformity Assessment Procedure") από 
τις επιλογές ενοτήτων (Modules) που δίνονται στην εφαρμοζόμενη Ευρωπαϊκή 
Οδηγία για το προϊόν. Υπάρχουν διάφορες ενότητες διαθέσιμες για τον καθορισμό 
πεδίου συμμόρφωσης: Module A: Εσωτερικός Έλεγχος Παραγωγής  
Module Aa: Παρέμβαση Κοινοποιημένου Οργανισμού 
Module B: Εξέταση Τύπου EC 
Module C: Συμμόρφωση Τύπου 
Module D: Διασφάλιση Ποιότητας Παραγωγής  
Module E: Διασφάλιση Ποιότητας Προϊόντος  
Module F: Επαλήθευση Προϊόντος  
Module G: Επαλήθευση Μονάδας  
Module H: Πλήρη Διασφάλιση Ποιότητας 

  • Τρίτο Βήμα:
Η πιστοποίηση εφαρμογής των Ευρωπαϊκών Οδηγιών διενεργείται μέσω των 
΄΄Κοινοποιημένων Οργανισμών΄΄ οι οποίοι έχουν κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή 
ένωση και λειτουργούν ως ανεξάρτητοι φορείς πιστοποίησης και εκτελούν τα 
βήματα που ορίζουν οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες. Οι κατασκευαστές μπορούν να 
επιλέξουν κοινοποιημένο οργανισμό από κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής 
Ένωσης όπως αυτοί αναγράφονται στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής 
Ένωσης. 
Ο Κοινοποιημένος Οργανισμός μπορεί να προσφέρει τις παρακάτω υπηρεσίες: 
n Αξιολόγηση Τεχνικού Φακέλου 
n Επίβλεψη δοκιμών προϊόντων 
n Έκδοση πιστοποιητικών εξέτασης τύπου 
n Επίβλεψη τελικού ελέγχου 
n Αξιολόγηση και επιτήρηση του Συστήματος Ποιότητας 
  • Τέταρτο Βήμα:
Απαίτηση για την σήμανση CE όπως προκύπτει από της Ευρωπαϊκές Οδηγίες είναι η 
τήρηση Τεχνικού Φακέλου από τον κατασκευαστή. Ο Τεχνικός Φάκελος περιέχει 
πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι έγιναν οι κατάλληλες δοκιμές και ότι το 
προϊόν συμμορφώνεται με τα εφαρμοζόμενα πρότυπα. 
  • Πέμπτο Βήμα:
Ο κατασκευαστής πρέπει να υποβάλει Δήλωση Συμμόρφωσης η οποία να περιέχει 
την ταυτότητα προϊόντος, Ευρωπαϊκές οδηγίες και πρότυπα που εφαρμόζονται, και 
το όνομα του κοινοποιημένου οργανισμού που διενεργεί τον έλεγχο. Η δήλωση 
υπογράφεται από τον κατασκευαστή. 
  • Έκτο Βήμα:
Εγγραφή προϊόντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για ορισμένα προϊόντα όπως Ιατρικές 
Συσκευές τάξεως Ι απαιτείται η έκδοση πιστοποιητικού εγγραφής, χωρίς το οποίο η 
σήμανση CE δεν επιτρέπεται. 
  • Έβδομο Βήμα:
Τέλος και εφόσον η πιστοποίηση του προϊόντος έχει ολοκληρωθεί η σήμανση CE 
μπορεί να επιτεθεί στο προϊόν. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που διέπουν την 
επίθεση του σήματος που αφορούν το σχήμα και την περιοχή της σήμανσης, την 
συσκευασία του προϊόντος καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα

Πρότυπα – Τυποποιήσεις


Κατά τη σύνταξη των κανονισμών των ανελκυστήρων ενσωματώθηκαν 
ορισμένες παραπομπές και προβλέψεις άλλων δημοσιεύσεων άλλων 
χρονολογημένων, άλλων όχι. Ένας συγκεντρωτικός πίνακας αυτών των 
δημοσιεύσεων τυποποίησης, που αφορούν πρότυπα CEN-CENELEC, πρότυπα IEC, 
έγγραφα εναρμόνισης CENELEC και πρότυπα ISO, μαζί με τους αντίστοιχους τομείς 
αναφοράς τους, παρουσιάζονται παρακάτω
.  
Πρότυπα CEN/CENELEC
 
ΕΝ294  1992 Ασφάλεια μηχανών - Αποστάσεις ασφαλείας για την αποτροπή 
προσέγγισης επικίνδυνων ζωνών από τα άνω άκρα.  
 
ΕΝ 1050  Ασφάλεια μηχανών - Αρχές για την εκτίμηση του κίνδυνου.  
 
ΕΝ10025  Προϊόντα μη κεκραμένων κατασκευαστικών χαλύβων θερμής έλασης - 
Τεχνικές συνθήκες παράδοσης.
 
EN502/4  Εύκαμπτα καλώδια για ανελκυστήρες.  
 
ΕΝ60068-2-6  Περιβαλλοντικές δοκιμές - Μέρος 2: Δοκιμές - Δοκιμές Fc Ταλαντώσεις 
(ημιτονοειδείς)
 
ΕΝ 60068-2-27  Διαδικασίες βασικών περιβαλλοντικών δοκιμών - Μέρος 2: Δοκιμές - Δοκιμή 
Fc και οδηγία: Πλήγμα.
 
ΕΝ 60068-2-29  Διαδικασίες βασικών περιβαλλοντικών δοκιμών - Μέρος 2: Δοκιμές - Δοκιμή 
Fc και οδηγία: Πλήγμα διαρκείας.
 
ΕΝ60249-2-2  Βασικά υλικά για τυπωμένα κυκλώματα-Μέρος2:  
Προδιαγραφές-Προδιαγραφή Νο2:Πολύστρωμα φύλλα φαινολικού 
κυτταρινικού χάρτου επικαλυμμένα με χαλκό, οικονομικής ποιότητας.
 
ΕΝ60249-2-3  Βασικά υλικά για τυπωμένα κυκλώματα-Μέρος 2:  
Προδιαγραφές-Προδιαγραφή Νο 3: Πολύστρωμα φύλλα εποξειδωμένου 
κυτταρινικού χάρτου επικαλυμμένα με χαλκό, καθορισμένης 
αναφλεξιμότητας (δοκιμή κατακόρυφης καύσης).
 
ΕΝ60742  Μετασχηματιστές απομόνωσης και μετασχηματιστές απομόνωσης 
ασφαλείας - Απαιτήσεις.  ΕΝ60947-5-1  Συσκευές διακοπής και συσκευές ελέγχου χαμηλής τάσης - Μέρος 5:  
Συσκευές και στοιχεία διακοπής για έλεγχο κυκλωμάτων-Τμήμα 1: 
Ηλεκτρομηχανικές συ-σκευές για έλεγχο κυκλωμάτων
.  
ΕΝ60950  Ασφάλεια εξοπλισμού τεχνολογίας πληροφοριών συμπεριλαμβανομένου και 
του ηλεκτρικού εξοπλισμού γραφείου.
 
ΕΝ62326-1  Τυπωμένα κυκλώματα - Μέρος 1: Γενική προδιαγραφή.
 
ΕΝ12015:  1998 Ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα - Πρότυπο οικογένειας προϊόντων για 
ανελκυστήρες, κινούμενες κλίμακες και κινούμενος πεζόδρομος - Εκπομπή.  
  
ΕΝ12016:  1998 Ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα-Πρότυπο οικογένειας προϊόντων για 
ανελκυστήρες, κινούμενες κλίμακες και κινούμενοι διάδρομοι επιβατών - 
Ατρωσία.
 
prΕΝ81-8  Δοκιμές αντοχής στη φωτιά θυρών φρέατος ανελκυστήρων - Μέθοδος 
δοκιμής και εκτίμηση. 
 
Πρότυπα ΙΕC 
 
IEC60664-1 Συντονισμός της μόνωσης για εξοπλισμό περιεχόμενο σε συστήματα χαμηλής τάσης  
Μέρος 1: Αρχές απαιτήσεις και δοκιμές.
 
IEC60747-5 Διατάξεις ημιαγωγών - Ασυνεχείς διατάξεις και ολοκληρωμένα κυκλώματα  
Μέρος 5: Οπτοηλεκτρονικές διατάξεις.  
  
Έγγραφα εναρμόνισης CENELEC 
 
ΗD21.1S3  Καλώδια με μόνωση από πολυβινυλοχλωρίδιο ονομαστικής τάσης μέχρι και 
450/750 V - Μέρος 1:Γενικές απαιτήσεις.
 
ΗD21.3S3  Καλώδια με μόνωση από πολυβινυλοχλωρίδιο ονομαστικής τάσης μέχρι και 
450/750 V - Μέρος 3:Καλώδια χωρίς μανδύα για σταθερή καλωδίωση.  
  
ΗD22.4S3  Καλώδια με μόνωση από ελαστικό ονομαστικής τάσης μέχρι και 450/750 V - 
Μέρος 4: Εύ-καμπτα καλώδια.
 
ΗD214S2  Μέθοδος προσδιορισμού των δεικτών αντοχής και συμπεριφοράς στην όδευση 
για στερεά μονωτικά υλικά από συνθήκες υγρασίας.  ΗD323.2.14S2  Βασικές διαδικασίες περιβαλλοντικών δοκιμών - Μέρος 2: Δοκιμές - Δοκιμή Ν: 
Μεταβολή της θερμοκρασίας.
 
ΗD360S2  Καλώδια ανελκυστήρων κυκλικής διατομής με μόνωση από ελαστικό, για 
κανονική χρήση
.  
ΗD384.4.41S2  Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις για κτίρια - Μέρος 4:  Προστασία για τη 
διασφάλιση της ασφάλειας -Κεφάλαιο 41: Προστασία κατά της ηλεκτροπληξίας.
 
ΗD384.5.54S1  Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις για κτίρια - Μέρος 5:  Επιλογή και τοποθέτηση 
ηλεκτρολογικών υλικών Κεφάλαιο 54: Γειώσεις και αγωγοί προστασίας.
 
ΗD384.6.61S1  Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις για κτίρια - Μέρος 6: Επαλήθευση - Κεφάλαιο 61: 
Αρχική επαλήθευση.
 
Πρότυπα ISO
 
ISO Logo
 
ISO7465:  1997 Ανελκυστήρες προσώπων και ανελκυστήρες μικρών  φορτίων - Οδηγοί 
ανελκυστήρων και  αντίβαρων

Τύποι Ανελκυστήρων



Ανελκυστήρας απλής λειτουργίας
 
Οι ηλεκτροκίνητοι ανελκυστήρες (έλξης)  απλής λειτουργίας συναντώνται ευρέως 
στις πολυκατοικίες της πόλης. Η κίνηση του θαλάμου, που γίνεται για την 
εξυπηρέτηση των διακινουμένων ατόμων, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την 
εντολή που δέχεται την κάθε φορά.
 
Ανελκυστήρας αυτόματης λειτουργίας
 
ΑΝΟΔΟΥ - ΚΑΘΟΔΟΥ
 
Η απομνημόνευση των κλίσεων πραγματοποιείται κατά την άνοδο και κατά την 
κάθοδο. Πιο συγκεκριμένα, ο ανελκυστήρας εκτελεί: κατά την άνοδο όλες τις 
εντολές ανόδου με προοδευτική σειρά, και κατά την κάθοδο όλες τις εντολές 
καθόδου, πάλι με προοδευτική σειρά.  
 
Στην μπουτονιέρα των ενδιάμεσων ορόφων (εκτός δηλαδή του πρώτου και του 
τελευταίου), υπάρχουν δύο μπουτόν (κουμπιά). 
Αν κάποιος επιθυμεί να πάει σε όροφο ο οποίος βρίσκεται: πιο πάνω από αυτόν 
που στέκεται αυτός, πρέπει να πιέσει το κουμπί με την αντίστοιχη ένδειξη προς τα 
πάνω, πιο κάτω από αυτόν που στέκεται αυτός, πρέπει να πιέσει το κουμπί με την 
αντίστοιχη ένδειξη προς τα κάτω.
 
Αν από άγνοια πιεσθούν από κάποιον και τα δύο κουμπιά, τότε ο ανελκυστήρας 
εκτελεί μια επιπλέον στάση επειδή θα σταθμεύσει στον ίδιο όροφο 2 φορές.  
 
ΜΟΝΟ ΚΑΘΟΔΟΥ 
 
Η απομνημόνευση των κλίσεων πραγματοποιείται κατά την κάθοδο.  
Πιο συγκεκριμένα, ο ανελκυστήρας ανταποκρίνεται: στις εξωτερικές κλίσεις μόνο 
κατά την καθοδική του πορεία και σε όλες τις εντολές που δίνονται μέσα από τον 
θάλαμο. Στην μπουτονιέρα των ορόφων υπάρχει ένα κουμπί.
 
Αν κάποιος επιθυμεί να πάει σε όροφο ο οποίος βρίσκεται είτε πιο πάνω, είτε πιο 
κάτω από τον όροφο που βρίσκεται αυτός δεν έχει παρά να πιέσει το μπουτόν της 
μπουτονιέρας ορόφου.
 
Το σύστημα ελέγχου των ανελκυστήρων είναι ανεξάρτητο από τον τρόπο 
λειτουργίας τους. Περαιτέρω ανάλογα με τη χρήση τους χωρίζονται σε 
μεμονωμένους ή συνεργαζόμενους. 
 
Μεμονωμένοι 
 
Ο ανελκυστήρας που υπάρχει σε κάποιο κτίριο και επαρκεί για την εξυπηρέτηση 
των ατόμων που διακινούνται σ' αυτό, χαρακτηρίζεται ως μεμονωμένος.
 
Οι μεμονωμένοι ανελκυστήρες είναι - όπως αναφέραμε  παραπάνω - απλής ή 
αυτόματης λειτουργίας.
 
   
Συνεργαζόμενοι ανελκυστήρες 
 
Δύο ή περισσότεροι ανελκυστήρες που υπάρχουν σε κάποιο κτίριο για να 
εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες διακίνησης ατόμων γι'αυτό, χαρακτηρίζονται 
ως συνεργαζόμενοι. 
 
Η εξυπηρέτηση της κάθε κλίσης εκτελείται από τον ανελκυστήρα που κινείται προς 
την επιθυμητή κατεύθυνση και βρίσκεται πλησιέστερα στον όροφο κλίσης. 
  
Η διεκπεραίωση των κλίσεων που δίνονται μέσα από το θάλαμο εξαρτάται από τον 
τρόπο λειτουργίας του ανελκυστήρα στο αυτόματο σύστημα Full ή Down Collective. 

Περιοριστήρας (Ρυθμιστής) ορίου ταχύτητας θαλάμου ανελκυστήρα ή ρεγουλατόρος




Ο  περιοριστήρας (ρυθμιστής)  ορίου ταχύτητας είναι η συσκευή που  επεμβαίνει 
και θέτει σε λειτουργία τη συσκευή αρπάγης, στην περίπτωση που ο θάλαμος του 
ανελκυστήρα υπερβεί κατά 15% το όριο ταχύτητας του.  
Βρίσκεται τοποθετημένος στο πάνω μέρος του φρεατίου με κατάλληλη ανάρτηση 
είτε στους οδηγούς είτε στην άνω απόληξη φρέατος.  
 
Ο περιοριστήρας ταχύτητας αποτελείται από: έκκεντρο τροχαλία με εγκοπές, 
συρματόσχοινο προσδεμένο στο θάλαμο του ανελκυστήρα, και διακόπτη (κοντάκτ) 
για να επεμβαίνει στο κύκλωμα χειρισμού, όταν ακινητοποιηθεί ο ρυθμιστής.  
 
 
Σε εμφανές σημείο του περιοριστήρα ταχύτητας πρέπει να σημειώνεται η φορά 
περιστροφής στην οποία αντιστοιχεί η λειτουργία της συσκευής αρπάγης, που θα 
αναλύσουμε στα παρακάτω.  
 
Ο περιοριστήρας ταχύτητας, ο οποίος πρέπει να είναι προσιτός και εύκολα 
προσεγγίσιμος για επιθεώρηση και συντήρηση, ενεργοποιείται από συρματόσχοινο 
ονομαστικής διαμέτρου τουλάχιστον 6mm και συντελεστή ασφαλείας τουλάχιστον 
 
Η σχέση μεταξύ της διαμέτρου τριβής και της διαμέτρου του περιοριστήρα 
ταχύτητας είναι:  Όταν ο θάλαμος του ανελκυστήρα κινείται με την κανονική του ταχύτητα, η 
τροχαλία του ρυθμιστή περιστρέφεται ταυτόχρονα με το συρματόσχοινο 
συσχετίσεως της με τον θάλαμο. 

Ότι μας παρουσιάζουν σε μια βιτρίνα είναι πάντα και αυτό που μας προσφέρουν;



Βλέποντας από την σκοπιά του πελάτη και όχι μιας εταιρίας ανελκυστήρων, για ακόμη μια φορά θέλουμε να βοηθήσουμε στην επιλογή σας με τις συμβουλές μας. Δεν λέμε ότι εμείς είμαστε η απολυτή και η μοναδική επιλογή υπάρχουν πολλές αξιόλογες εταιρίες ανελκυστήρων στην Ελλάδα.
Ας αρχίσουμε λοιπόν με την ανάλυση και την ενημέρωση σας ώστε να πάψουν να υπάρχουν θιγμένοι, θύματα και να κάνουμε στην άκρη αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και πλουτίζουν εις βάρος όλων εμάς.
Δεν αποφασίζουμε λοιπόν να επιλέξουμε μια εταιρία μόνο από μια καλοστημένη έκθεση και καλοστημένες φωτογραφίσεις εγκαταστάσεων και προσωπικού είναι το λιγότερο που μας απασχολεί στην αγορά η στην επιλογή ενός επαγγελματία - συνεργάτη.
  • 1) Όνομα και χρήμα
 
Πολλές αλλά όχι το σύνολο των εταιριών κτίζουν όνομα όχι με ποιότητα αλλά ...με χρήμα, χρήμα που κάποιες φορές αποκτιέται με κόπο και άλλες φορές όπως λέμε ‘’με τρόπο’’ ο τρόπος αυτός όμως πολλές φορές είναι η απάτη. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος οι προμηθευτές λίγοι αρά; Κάτι τρέχει εδώ, γιατί έχουμε τόσο μεγάλη απόκλιση στην τιμή; Μήπως είναι ώρα να σκεφτούμε να προβληματιστούμε να συζητήσουμε να ανταλλάξουμε γνώμες γνώσεις και απόψεις;
  • 2) Τι να προσέχουμε
α) Δεν εντυπωσιαζόμαστε από τις εγκαταστάσεις και τα δήγματα που μας αλλά με τα ΕΡΓΑ που μας παρουσιάζουν όχι απλά με μια οπτική επαφή μέσο φωτογραφίας αλλά με μια επιτόπια μάτια και ξενάγηση στο έργο /έργα.
β) Ανελκυστήρας δεν είναι μόνο το κουμπάκι ο όμορφος φωτισμός και ο θάλαμος, ανελκυστήρας είναι και το εσωτερικό πίσω από την κλεισμένη πόρτα του μηχανοστασίου και εντός του φρεατίου ενός ανελκυστήρα. Η ποιότητα λοιπόν δεν κρίνετε μόνο από τα υλικά αλλά από τον τρόπο που έχουν εγκατασταθεί. Ο σωστός και προσεγμένος τρόπος εγκατάστασης μας προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής άνεση αισθητική και το βασικότερο όλων ΑΣΦΑΛΕΙΑ .
 

  • 3) Υλικά Β ποιότητας άγνωστης προέλευσης - παραπλάνηση
Σας πούλησαν ανελκυστήρα επώνυμο; Είστε σίγουροι; Ώρα να σας βάλουμε σε υποψία αν και αργά για κάποιους ώρα να το ψάξετε λίγο. Τι γίνετε λοιπόν και πως πέφτουμε στην παγίδα; Ένας ανελκυστήρας έχει πολλά μέρη, θάλαμος πόρτες έμβολο αντλία κινητήρα σασί τροχαλίες χειριστήρια και αμέτρητα αλλά εξαρτήματα.
Λέγοντας μας προφορικά είτε γραπτά σε μια προσφορά το όνομα μιας εταιρίας επώνυμης εμείς ηρεμούμε και έτσι προχωρούμε με την απίθανη τιμή και τα επώνυμα υλικά που μας έταξαν για την εγκατάσταση του ανελκυστήρα μας. Είναι έτσι πάντα όμως; Όχι δυστυχώς από την εμπειρία μας και από επισκέψεις μας σε διάφορα έργα πολλών εταιριών εντός Αθηνών διαπιστώνουμε καθημερινά ότι διαφορές εταιρίες άλλα έχουν αναφέρει και άλλα έχουν τοποθετήσει με την άγνοια του ανυποψίαστου πελάτη

  • Τι ακριβός γίνετε:
Τοποθετούνται βασικά εξαρτήματα επώνυμων εταιριών (εξαρτήματα που εύκολα προδίδουν γιατί αναγράφονται στην άδεια του ανελκυστήρα η το πιστοποιητικό φορέα ελέγχου.) Πολλά άλλα εξαρτήματα όμως δεν είναι επώνυμα είναι πιο χαμηλής ποιότητας παρέχουν όμως πιστοποιητικό στις περισσότερες περιπτώσεις.
Πολλές φορές όλα τα παραπάνω γίνονται με ενημέρωση του πελάτη για ένα μικρότερο κόστος.
Επίσης κάποια υλικά αν και δεν ανήκουν στο πακέτο κάποιας επώνυμης εταιρίας είναι πολύ αξιόπιστα και πολλές φορές ξεπερνούν και κάποια μεγάλα ‘’brand names’’
Ανάμεσα σε αυτά τα έργα έχουμε συναντήσει και πολύ καλά έργα με άψογη εγκατάσταση, δεν τους βάζουμε λοιπόν όλους σε ένα τσουβάλι.
  • 4) O ανελκυστήρας σας έχει πάρει άδεια - πιστοποιητικό;
 
Συναντάμε ανά τακτά διαστήματα ανελκυστήρες χωρίς άδειες χωρίς πιστοποιήσεις ενώ τις έχετε επιβαρυνθεί κατά την εγκατάσταση, πέραν όμως όλων αυτών ποιος έχει κρίνει ότι ο ανελκυστήρας σας είναι κατάλληλος για χρήση;
Ας οργανωθούμε λοιπόν για την ασφάλεια όλων. Ζητήστε την άδεια και το πιστοποιητικό του ανελκυστήρα σας, ελέγχετε τις ημερομηνίες επανελέγχων του ανελκυστήρα και την καρτέλα συντήρησης. Να είστε παρόντες σε κάποιες από τις συντηρήσεις. Κράτιστε προσωπικό αρχείο συμβάντων ανεξάρτητο από του συντηρητή. Ζητήστε να ενημερώνεστε για όλα τα θέματα και κυρίως θέματα ασφάλειας.Υποχρεώστε τον συντηρητή να παίρνει όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά την συντήρηση η κατά την επίλυση βλάβης του ανελκυστήρα.
 
  • 5) Ανελκυστήρας και εταιρεία
 
Χρόνια τώρα πλανάτε ότι ο ανελκυστήρας είναι ιδιοκτησία της εταιρίας που τον εγκατέστησε, λάθος! Ο ανελκυστήρας ανήκει στους ενοίκους του κτιρίου και μόνο. Πολλές φορές ο πελάτης νομίζει πως δεν έχει την δυνατότητα να αλλάξει εταιρία συντήρησης, λάθος! Ανά πάσα στιγμή αν επιθυμεί είτε για οικονομικούς είτε για λόγους κακής εξυπηρέτησης μπορεί να προβεί σε διακοπή συνεργασίας με οποιαδήποτε εταιρία ανεξαρτήτως σύμβασης.
 
Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας ενημερώσει ώστε να μην δυσφημίζετε όλος ο κλάδος του ανελκυστήρα για αυτούς τους λίγους που κάνουν χρυσές δουλειές με κάλπικους τρόπους.

Τα κουμπιά του ασανσέρ πιο βρώμικα και από τις τουαλέτες




Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ, μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τα μπουτόν κλήσεως των ορόφων στα ασανσέρ περιέχουν 40 φορές περισσότερα μικρόβια από τις… δημόσιες τουαλέτες!
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, τράπεζες, γραφεία και αεροδρόμια – και εντόπισε 313 αποικίες μικροβίων σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό των μπουτόν των ανελκυστήρων!
Πόσες αποικίες είχαν τα «καπάκια» στις τουαλέτες; Μόλις οκτώ, λέει στην εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» ο δρ Νίκολας Μουν, από την εταιρεία Microban Europe, ο οποίος πραγματοποίησε τη μελέτη για το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.
Μεταξύ των μικροβίων που απομονώθηκαν συμπεριλαμβάνεται και το κολοβακτηρίδιο, το γνωστό ως e. coli, το οποίο αποτελεί συνηθισμένη αιτία τροφικών δηλητηριάσεων αλλά και προβλημάτων όπως οι ουρολοιμώξεις.
«Σε ένα πολύβουο κτήριο, τα μπουτόν των ανελκυστήρων μπορεί να τα αγγίξουν εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι κάθε ώρα έρχονται σε επαφή με κάθε είδους μικρόβια», εξηγεί ο δρ Μουν.
«Ακόμα κι αν καθαρίζονται τα μπουτόν συστηματικά – πράγμα το οποίο σπανίως γίνεται – οι πιθανότητες επαναμόλυνσής τους είναι πάρα πολύ υψηλές».
400 φορές περισσότερα τα γραφεία

Δεν είναι η πρώτη φορά που μελέτες του Πανεπιστημίου της Αριζόνα δείχνουν ότι οι χώροι όπου κινούμαστε είναι πολύ πιο βρώμικοι απ’ ό,τι οι τουαλέτες.
Ο δρ Τσαρλς Γκέρμπα - ο αποκαλούμενος και ως... «δρ μικρόβια» (Dr. Germ) - καθηγητής στο Κολέγιο Γεωργίας & Επιστημών Ζωής του πανεπιστημίου, καταγράφει επισταμένα εδώ και μια δεκαετία το μικροβιακό φορτίο σε σπίτια, γραφεία, ξενοδοχεία και σε άλλους χώρους, και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως το τυπικό γραφείο μιας επιχείρησης περιέχει 400 φορές περισσότερα βακτήρια απ’ ό,τι το καπάκι στην τουαλέτα, ενώ τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα γραφεία μας τετραπλάσια!
Πάντως ο δρ καθηγητής Χιου Πένινγκτον, ένας από τους κορυφαίους μικροβιολόγους στη Βρετανία, διευκρινίζει πως η ύπαρξη των βακτηρίων στα μπουτόν των ασανσέρ δεν σημαίνει αυτομάτως πως θα αρρωστήσουμε. Σίγουρα, όμως, παρέχει έναν ακόμα λόγο για να πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας πριν καθίσουμε να φάμε…

Αστική ευθύνη ΣΥΝΤΗΡΗΤΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ






Έννοια και σκοπός της ασφάλισης Αστικής Ευθύνης.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι αυτός που προξενεί μία ζημιά στο συνάνθρωπο του είναι υποχρεωμένος ,ηθικά και νομικά να τον αποζημιώσει.
Η υποχρέωση αυτή είναι γνωστή ως   αστική ευθύνη έναντι τρίτων.
Το ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης προστατεύει και καλύπτει τον ασφαλιζόμενο από τις συνέπειες των πράξεων ή των παραλείψεων του από αμέλεια , που έχουν σαν αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία σε βάρος κάποιου τρίτου, είτε σε πράγματα ιδιοκτησίας του ,οπότε αναφερόμαστε σε υλική ζημία , είτε στον ίδιο οπότε αναφερόμαστε σε  σωματική βλάβη ή θάνατο.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
   Πρώτα από όλα ,η ασφαλιστική εταιρεία ,ερευνά την αιτία της ζημιάς και εξετάζει τις συνθήκες που οδήγησαν σ αυτήν.
  • Στην συνέχεια με την βοήθεια ειδικών συνεργατών της, (νομικών συμβούλων πραγματογνωμόνων κ.λ.π) ,αποφαίνεται αν ο ασφαλισμένος είναι υπεύθυνος για τη ζημία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  • Σε καταφατική περίπτωση προσδιορίζει το ύψος της ζημίας και διαπραγματεύεται το θέμα αποζημίωσης με τον παθόντα. Στην συνέχεια ,αποζημιώνει τον τρίτο παθόντα ,εφόσον υπάρχει υποχρέωση αποζημίωσης ,μέχρι το ποσό που έχει συμφωνηθεί , υπό την προϋπόθεση ότι το ασφαλιστήριο καλύπτει την ζημία που προκλήθηκε.
  • Τέλος αναλαμβάνει τα έξοδα τα οποία θα απαιτηθούν για την διεξαγωγή δικαστικού αγώνα,σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν είναι υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο και εγερθούν ωστόσο σε βάρος του αξιώσεις.
  • Εκτός των παραπάνω περιπτώσεων είναι δυνατόν να καλυφθεί η αστική ευθύνη του ασφαλισμένου , έναντι των εργατών - υπαλλήλων του , για τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν πέρα από τις ασφαλιστικές παροχές του Ι.Κ.Α (ν.551/1915)

Αστική ευθύνη ΣΥΝΤΗΡΗΤΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

      Με την ασφάλιση αυτή ,
Καλύπτεται η αστική ευθύνη του λήπτη της ασφάλισης ως συντηρητή ανελκυστήρων για ατυχήματα (σωματικές βλάβες ,θάνατο και υλικές ζημίες) που θα προκληθούν από τη χρήση των ανελκυστήρων των οποίων τη συντήρηση έχει αναλάβει, θα έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία και τη χρήση τους και για τα οποία ευθύνεται ο ασφαλισμένος.

Καλυπτόμενοι κίνδυνοι

  • Σωματικές βλάβες ,θάνατος(μεμονωμένο ατύχημα) 
  • Σωματικές βλάβες ,θάνατος (ομαδικό  ατύχημα)
  • Υλικές ζημιές κατ ατύχημα 
  • Ανώτατη ευθύνη της επιχείρησης