15 Νοεμβρίου, 2012

NOK-Ανελκυστήρες με άδεια μικρής κλίμακας

Ο ΝΟΚ παρέχει την δυνατότητα κατασκευής ανελκυστήρα με άδεια μικρής κλίμακας, συνοπτικότερες διαδικασίες, αρκεί το κτίριο όπου θα γίνει η εργασία αυτή να είναι νομίμως υφιστάμενο, δηλαδή να έχει τακτοποιήσει τυχόν παρεκκλίσεις από τα εγκεκριμένα. Η τακτοποίηση πλέον προφανώς γίνεται με τον Ν.4014 και μάλλον είναι σαφές πια ότι ο νόμος δεν πρόκειται να πάψει να ισχύει.
Παραθέτουμε τα σχετικά άρθρα του ΝΟΚ που έχουν άμεση σχέση με τους ανελκυστήρες:

Αρθρο 4 παρ.2 ΝΟΚ
2. Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, απαιτείται για τις ακόλουθες εργασίες σε κτίρια που υφίστανται νόμιμα:
α. Δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή μετά από έγγραφο της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας.
β. Τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών για αυτοστέγαση μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού όπως εκάστοτε ορίζονται.
γ. Αντλητικές εγκαταστάσεις και κτίσματα με τις απολύτως απαραίτητες διαστάσεις για τη στέγασή τους σύμφωνα με το άρθρο 3 του π.δ. 24/ 31.5.1985 (Δ΄ 270), εκτός της περίπτωσης που επιβάλλεται η κατασκευή
υποστυλωμάτων και εφόσον έχουν την απαιτούμενη έγκριση της αρμόδιας Διεύθυνσης Γεωργίας.
δ. Γεωτρήσεις νερού σε ιδιόκτητα οικόπεδα εντός σχεδίου ή εντός οικισμού ή σε γήπεδα εκτός σχεδίου, μετά από έγκριση του δήμου της περιοχής και της αρμόδιας Διεύθυνσης της περιφέρειας.
ε. Οι εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες, σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003, χωρίς εργασίες αντιστήριξης.
στ. Εγκατάσταση προσωρινών κατασκευών που συνοδεύεται με πιστοποιητικό στατικής επάρκειας.
ζ. Η κατασκευή ανελκυστήρα σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 27 που απαιτείται για τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων σε υφιστάμενα κτίρια.
η. Κοπή δένδρων μέσα σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια ή τις Ζ.Ο.Ε. που δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασών και των δασικών γενικά εκτάσεων ή από διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας ή της νομοθεσίας για τις προστατευόμενες περιοχές ή άλλης συναφούς νομοθεσίας. Για την κοπή δένδρων, στο περίγραμμα της εκσκαφής δεν απαιτείται οποιαδήποτε άδεια κατά τις διατάξεις του παρόντος, με την εξαίρεση των αδειών και εγκρίσεων που απαιτούνται από τις ειδικές διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου.
θ. Υπόγειοι σταθμοί διανομής ή μέτρησης και ρύθμισης φυσικού αερίου.
Αρθρο 27 παράγραφος 2 ΝΟΚ
2. Σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια που δεν διαθέτουν ανελκυστήρα και κατά το χρόνο ανέγερσής τους δεν ήταν υποχρεωτική η κατασκευή του από τις ισχύουσες τότε διατάξεις, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του παρόντος και των ειδικών όρων δόμησης της περιοχής, κατασκευή ανελκυστήρα ή άλλων μηχανικών μέσων κάλυψης υψομετρικών διαφορών και του χώρου πρόσβασης σε αυτά με απαραίτητη προϋπόθεση τη σύνταξη ή ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου.

Εφόσον δεν απαιτούνται άλλες εργασίες για την δημιουργία του φρεατίου σύμφωνα με την λύση που θα επιλέξει ο μελετητής (αδιατάρακτη κοπή τμήματος πλάκας, αλλαγή προσόψεως ή υποχρεωτικώς χρήση ικριωμάτων) η άδεια εργασιών μικρής κλίμακας αρκεί.


ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 211 01 39 949 - ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 697 00 80 989 Website : http://www.nextlevelgroup.gr E mail : info@nextlevelgroup.gr Αλεξάνδρας 31 -17235 ΔΑΦΝΗ ΑΘΗΝΑ NEXTLEVEL ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ Copyright © Συντήρηση ανελκυστήρα FULL PACK από 40.00 € ζητήστε τώρα προσφορά!