17 Ιουλίου, 2012

Ασανσέρ με ακρίβεια ...λέιζερ




Όσο για το «αξιόλογο» που οι δύο συμφοιτητές θέλησαν να πετύχουν; Πρόκειται για ένα αυτορυθμιζόμενο inverter για ανελκυστήρες, με σύστημα απεγκλωβισμού, το οποίο εγγυάται ότι ο θάλαμος θα σταματά πάντα στο σωστό σημείο, σε ευθεία με την πόρτα δηλαδή, ανεξάρτητα από το φορτίο του ή τη θερμοκρασία. 100% ελληνικής τεχνολογίας, το inverter αυτό μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε παλαιότερες εγκαταστάσεις ανελκυστήρων, όσο και σε νεώτερες, μετατρέποντάς τις σε συστήματα ακριβείας – και ασφάλειας.

Όλοι οι νέοι ανελκυστήρες είναι εφοδιασμένοι με ένα inverter: είναι το εξάρτημα που τους κάνει να επιβραδύνουν όσο πλησιάζουν στον όροφο και να σταματούν ομαλά, σε αντίθεση με τους παλαιότερους που σταματούν απότομα. Τα συνηθισμένα inverters όμως τείνουν να απορρυθμίζονται με την πάροδο του χρόνου, τις αυξομοιώσεις του φορτίου και τις αλλαγές στη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να απαιτούν ρυθμίσεις και να προκαλούν εγκλωβισμούς, καθώς οι πόρτες δεν ανοίγουν εάν ο θάλαμος δεν φτάσει στο ίδιο επίπεδο με την πόρτα.

Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό, οι δύο συνέταιροι ανέπτυξαν ένα μαθηματικό μοντέλο ελέγχου του κινητήρα των ανελκυστήρων και στη συνέχεια το κατάλληλο λογισμικό ελέγχου του inverter. Μετά την εγκατάστασή του, το inverter αυτορρυθμίζεται κατά τις πρώτες κινήσεις του ανελκυστήρα και επαναλαμβάνει την αυτορρύθμιση σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι εγγυάται ότι η λειτουργία του ανελκυστήρα θα είναι πάντα η σωστή. Η απόδειξη: ένα ...δίευρο! Η εταιρία, ακολουθώντας το παράδειγμα ενός παλιού μηχανικού που δεν παραλάμβανε ανελκυστήρες εάν δεν περνούσαν το απλό, αλλά εξαιρετικά δύσκολο αυτό τεστ, προτρέπει τους πελάτες της να λειτουργήσουν το ασανσέρ τους έχοντας βάλει ένα δίευρο όρθιο στο πάτωμά του. Όταν ο ανελκυστήρας λειτουργεί ομαλά, το δίευρο παραμένει στη θέση του – και οι ανελκυστήρες που φέρουν το πρωτοποριακό αυτό inverter περνούν το τεστ κάθε φορά!

Το προϊόν βρίσκεται στην παραγωγή εδώ και δύο χρόνια, έχοντας ήδη εγκατασταθεί σε ανελκυστήρες στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία, τη Μάλτα, το Κόσοβο και τα Σκόπια, και έχοντας αντικαταστήσει μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, inverters άλλων εταιριών που εμφάνισαν προβλήματα. Αυτοχρηματοδοτούμενοι από την αρχή, και έχοντας πια ξεπεράσει τη δυσπιστία αυτών που υποστήριζαν ότι δεν μπορεί μια μικρή ελληνική επιχείρηση να τα βάλει με τις πολυεθνικές που κατασκευάζουν inverters για ανελκυστήρες, οι δύο καινοτόμοι επιχειρηματίες δεν ξεχνούν αυτούς που τους βοήθησαν στα πρώτα βήματά τους: τον κ. Γουνιώτη, της εταιρίας ΒΑΚ που εμπορεύεται κατ’ αποκλειστικότητα το inverter και που τούς προέτρεψε να λύσουν το πρόβλημα της απορρύθμισης των inverters, τον κ. Αστεριάδη που τους προέτρεψε να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του ΣΕΒ και της Eurobank και τον κ. Μαρμαρά που τους προμήθευε με εξαρτήματα σε όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης. Και σχεδιάζουν ήδη με αισιοδοξία ένα μέλλον γεμάτο καινοτομίες, που θα επισκιάσουν την τωρινή τους επιτυχία!.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 211 01 39 949 - ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 697 00 80 989 Website : http://www.nextlevelgroup.gr E mail : info@nextlevelgroup.gr Αλεξάνδρας 31 -17235 ΔΑΦΝΗ ΑΘΗΝΑ NEXTLEVEL ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ Copyright © Συντήρηση ανελκυστήρα FULL PACK από 40.00 € ζητήστε τώρα προσφορά!